divendres, 11 de juliol de 2008

El punt de la i

Les principals associacions d'escriptors en català, basc i gallec, agrupades a la Federació d'Associacions d'Escriptors Galeusca, de la qual forma part l'AELC, han fet públic un comunicat que és exemple de sensatesa i ponderació. I és que sembla que hàgim tornat -que ens vulguin fer tornar- als anys setanta, temps abrandats pel que fa al debat lingüístic. La contundència i la bel·ligerància en la defensa d'arguments no es pot dur a terme a partir de falsedats i mentides sinó a partir de dades contrastades. I parant l'orella. Tenim feina, que no ens distreguin. Que no ens entabanin.
.

3 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

Tant se val; la batalla per a intentar que ho entenguin, ja fa temps que està perduda, abans de començar

A Contra Vent ha dit...

Jo crec que finalment ens entendran quan estiguem ja reclosos en els camps de concentració lingúístics que preparen. Aleshores, per fi, ens ensenyaran a les visites i tot: "Miren, tenemos aquí unos catalanes muy majos. Comen poco y hablan una lengua muy bonita"

Albert Benzekry i Arimon ha dit...

Jesús M. i Quim, gràcies pel comentari. Crec que el revers del drama -per dir-ho en termes literaris- també és l'actitud de la majoria de catalanoparlants, dimissionaris de la seva parla i boicotejadors inconscients d'iniciatives lloables i ben encaminades. La psicolingüística flipa bastant amb el cas català.